Lacto-Lite

Lacto - lite



Tahukah Anda?
Terdapat berbillion bakteria wujud dalam usus kita iaitu kira-kira 1.5kg daripada berat badan kita sendiri.
Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral, dan 20% atau kurang bakteria tidak baik/bahaya. Bakteria baik menigkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakit. Namun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan faktor-faktor seperti pemakanan  yang tidak seimbang, penuaan, tekanan, serta pengambilan antibiotik yang berlebihan.
Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.


Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?

Probiotik: Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik: makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !


*Lacto-Lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.



Keunikan Lacto-Lite :

. tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
. keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
. kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
. diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

 . menyingkirkan toksin dalam badan
. meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
. menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
. membantu dalam penghadaman
. membanti melegakan sembelit
. membantu sintesis vitamin


Cara Pengambilan:

Campurkan sebungkus Lacto-Lite ke dalam 200ml air kosong/air masak (elakkan air panas). Boleh juga
 dicampur dengan jus buah-buahan atau minuman lain.

*untuk keberkesanan penyahtoksikan terbaik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari.
 
 
more info: kartinirain.blogspot.com
kartini 
019-2627403

Copyright © 2012 Reserved to Kartini Rain's
Design by Azhafizah.Com Credit to Tina Chen